Välkommen!

Promenadteater, när publiken får röra på sig samtidigt som de upplever en teaterföreställning

Så funkar det!

Våra skådespelare kommer till platsen 2-3h innan föreställningen startar. Vi behöver inte se platsen innan. Vi önskar gärna en miljö där det finns skrymslen och vrån. Hus, stugor, buskar och skog är alltid att föredra. Välj ett område och bestäm en startpunkt för publiken, men planera inte upp ett specifikt promenadstråk – det fixar vi på plats!

Vi behöver ingen bär- eller rigghjälp, inga eluttag eller lokaler. Med oss får du kvalité, flexibilitet och service på högsta nivå.

Videon är filmad från en förskola sommaren 2022. Alla föreställningar är skrivna för 6-11 år men kan spelas för yngre eller äldre vid förfrågan.

Teater Carpa, en unik teater som har strålande omdömen

Vi är Teater Carpa och i över 10 år har vi erbjudit spännande och rolig promenadteater för hela familjen och skolklassen.

Med oss får du en unik form av föreställning där publiken får följa med på ett äventyr. Vi turnérar över hela Sverige året om och kan spela ute som inne.

Vi är ett litet företag med stora visioner. Vi har kontor i Stockholm och all vår verksamhet ute på turné över hela Sverige. ​

God Jul

Julföreställning 2024 // 25 nov – 22 dec 2024

Frostbiten

Vinter 2024 // 10 feb – 2 mars 2025

Trollbunden

Vår produktion 2024 // 10 mars – 20 april 2025

Kontakta mig

Beatrice Jasz, producent // 070 45 49 868 // beatrice.jasz@teatercarpa.se

Varför ska du välja oss?

Service

Vår service är hjärtat i allt vi gör. Vi strävar alltid efter att överträffa dina förväntningar och skapa en problemfri och minnesvärd upplevelse för dig och din publik.

Var som helst

Teater Carpa kan vara överallt. Våra produktioner är utformade för att kunna spelas utomhus i olika miljöer och platser, från skolgårdar till parker. Oavsett var du är, kan vi föra våra äventyr till dig.

Kvalité

Teater Carpa står för högsta kvalitet. Våra föreställningar är noggrant utformade och utförda av erfarna skådespelare för att säkerställa att varje ögonblick på scenen är en upplevelse i världsklass.

Enkelt

Vi vet att din tid är värdefull. Därför gör vi det enkelt att samarbeta med oss. Vårt team är flexibelt och lyhört, redo att anpassa sig till dina unika behov och göra hela processen smidig och bekymmersfri.

Sagt om oss

"Teater Carpa är en otroligt engagerande teatergrupp som skapar spännande och rörliga teaterföreställningar med fina karaktärer och mycket humor. De möter barnen precis där de är och bryr sig verkligen om hela sin publik. Man ser att både barn och vuxna lyser upp i mötet med skådespelarna och minnena som skapas bär vi med oss länge!"
"Jag är normalt sparsmakad med att lämna recensioner, men den höga nivån på föreställningen och entusiasmen hos skådespelarna innan och efter gör att det här blev en solklar full pott. Har ni möjlighet att besöka en föreställning så tycker jag definitivt att ni ska ta chansen!"
“Här har vi en teatergrupp som från första sekund hade kontakt med elevgruppen och som engagerat, proffsigt, inkännande och, med vad man kan tro var magi, trollband barn som vuxna från början till slut med en historia som engagerade, berörde och hade igenkänning. Efter föreställningen hade start engagemang från eleverna med frågor och tankar.”

Bakgrund & Syfte

Vi alla minns hur det var när vi var barn, livet stod på spel flera gånger per dag. När vi räknade varje krona för att köpa godis, bråkade med bästisen eller fick skrapsår på knäna efter att vi cyklat omkull. Det var genom dessa minnen som konceptet promenadteater väcktes till liv. 

Vi skapade en form av teater där dessa minnen ligger som grund till huvudpersonens resa men i en form av ett äventyr likt i en film eller bok.

Vi vill låta barnen vara med om ett äventyr som grundar sig i deras vardag och där deras största faror eller drömmar kommer till mötes. Ingen tanke eller fundering är för liten eller för stor. Med våra interaktiva föreställningar blir äventyret verklighet och barnen har makt att påverka och vara hjälten i berättelsen. 

Vi förmedlar ett tydlig budskap som grundar sig i att varje barn är viktigt och behövs. Vi tror att med teatern som verktyg blir lärandet ett minne för livet.

Målgrupp:

Offentliga föreställningar:

 • 6-11 år
 • hela familjen
 • men alla får självklart vara med!

Skolföreställningar:

 • Grundsärskola
 • Årskurs 1
 • Årskurs 2
 • Årskurs 3
 • Årskurs 4
 • Årskurs 5

Målgrupp:

Offentliga föreställningar:

 • 6-11 år
 • hela familjen
 • men alla får självklart vara med!

Skolföreställningar:

 • Grundsärskola
 • Årskurs 1
 • Årskurs 2
 • Årskurs 3
 • Årskurs 4
 • Årskurs 5

Sagt om oss

"Helt otroligt bra! Såg, eller snarare var med på, en pjäs med min 6-åriga son och vi älskade den! Vi skrattade, vi blev rädda, vi fick springa och gömma oss. Det kändes verkligen som att man var med. Min son sa att det var den roligaste teater han nånsin har varit på. Fem av fem!"
“Föreställningen var överraskande, spännande, rolig, kreativ, interaktiv och inspirerande. Jag blir så glad när jag ser teaterföreställningar som denna! Teater Carpa har verkligen hittat ett sätt att nå både vuxna och barn.”
“Jag som arbetar som kultursamordnare i en geografiskt stor landsbygdskommun uppskattar verkligen att man kan ta teatern till eleverna, och inte tvärtom. Ett stort hinder vi har är långa färdsträckor till scenerna där vi i vanliga fall arrangerar teater. Det blir ett heldagsprojekt för lärarna och eleverna missar stora delar av skoldagen. Många skolor tackar därför nej till föreställningarna som erbjuds. Men Teater Carpa kommer till skolorna och förvandlar deras egen skolgård till en teaterscen. Många upplever också att deras elever har svårt att sitta still under en föreställning, men här får eleverna vara med i föreställningen och passar perfekt för elever med spring i benen. Rekommenderas skarpt!”

Bjud in till ett äventyr, ett minne för livet.

Kontakta oss redan idag för att komma igång!

© 2024 All Rights Reserved.