näcken

Ett skämt får bästa kompisen att kissa på sig men julia får kalla kårar - något i skogen skrattar också.

UNIK barnteater

Följ med på ett stort spännande sommaräventyr. Här möts fantasi med folksägen. Ett sista äventyr med gänget innan barnasinnet börjar bli vuxet.

"En supervarm sommar för länge sedan hamnade jag i ett vattenkrig. Det var jag och min kompis mot rubbet och vi stod inte en chans. Dåliga vattenpistoler och alla galna småglin gjorde att vi var tvungna att gömma oss i skogen. Men det var inte så säkert som vi trodde för snart insåg vi att vi inte var ensamma där…”

NÄCKEN är en rolig och spännande föreställning om att följa sin magkänsla.

Med 10 års erfarenhet i ryggsäcken vet vi att vår promenadteater är unik och skapar minnen. 

 • Promenadform: Promenadteater innebär att gatan är scenen och att publiken får följa med skådespelarna på en kortare vandring i ett valfritt område. En interaktiv föreställning som kan spelas var som helst, i hela Sverige. Perfekt form av teater för alla med äventyr i själen eller spring i benen.
 • Manus: Våra manus är alltid nyskrivna och grundar sig ur meningen ”Det finns alltid ett äventyr runt hörnet” tillsammans med tre ledord per föreställning. Näckens ledord är: magkänsla, mod och vänskap.
 • Utomhus: Vi använder oss av din valda miljö och spelar en unik föreställning.
 • Interaktiv föreställning: Våra skådespelare lyssnar och tar in idéer och tankar från publiken, med oss blir du en del av föreställningen.
 • Inget strul: Ingen bär-rigg eller transporthjälp. Inget strul med ljud, ljus eller kablar. Vi har med oss allt vi behöver och löser allt själva på plats.

Låt skolklassen gå på promenadteater, vi kommer till er!

 • Skolan: Vi brukar bli bokade till flertalet skolor runt om i kommunen under samma dag.
 • Val av plats: Ibland väljer kommunen en offentlig plats, exempelvis en stadspark, dit alla klasser cyklar/åker buss för att gå på teatern. Ibland kommer vi ut till skolan och spelar i närområdet/skolgården.
 • Skolplanen: Vi skriver manus med skolplanen i åtanke och paketerar allt som ett spännande äventyr.
 • Utomhus och rör på oss: Alla barn passar inte sittandes tysta i en salong, här rör vi på oss och låter varje individ uppleva teater på sitt sätt. 
 • Tycka och tänka I våra föreställningar får publiken tycka och tänka. Vi skriver manus med tydliga budskap som både vuxna och barn kan relatera till. 

Under 10 år har vi spelat promenadteater i olika sammanhang. Här är exempel på några typer av event där vi ofta är en del av programmet:

 • SKOLA
  Vi brukar bli bokade till flertalet skolor runt om i kommunen under samma dag. Ibland väljer kommunen en offentlig plats, exempelvis en stadspark, dit alla klasser cyklar/åker buss för att gå på teatern. Ibland kommer vi till skolan och spelar i närområdet. Vi skriver manus med skolplanen i åtanke och paketerar allt som ett spännande äventyr.

 • FRITIDSBANKEN
  Alla barn och familjer har inte möjligheten att åka på semester, bjud dina invånare på teater i samarbete med fritidsbanken eller ett likande initiativ under skolloven.
 • SOMMARBOKEN
  Låt oss komma till er och kicka igång barnens fantasi! Vi har varit en del av sommarboken/biblioteken i Sverige under många år och vet hur vi lyfter barnens läsning och intresse av att skapa egna berättelser.

 • BYGDEGÅRD
  Väck liv i bygdegården med teater och lek samtidigt som ni säljer kaffe och fika, detta magiska koncept fungerar året om!

 • JULMARKNAD
  Varför inte låta barnen gå på äventyr och träffa jultomten under julmarknaden?  Sälj biljetter eller låt besökarna få detta evenemang helt gratis!

 • MARKNAD
  Godisstånd, häst och vagn, fiskedam och mattält – allt du saknar är ett riktigt äventyr för hela familjen. Sälj biljetter eller bjud besökarna på barnteater under sommarens vackraste dagar!

 • KLASSISK TEATER
  Sälj biljetter och låt dina besökare gå på en unik barnteater som ger minnen för livet!

Vi kan spela var som helst, ute som inne! Vi brukar säga att ju fler skrymslen och vrån desto bättre spelplats.

Vi använder oss inte av långa distanser, föräldrar med barnvagn, personer i rullstol och barn med korta ben ska tycka det är enkelt och roligt att ta sig mellan scenerna.

 • Turnéperiod:
  vår: februari – april
  sommar: maj – augusti
  höst: september – november 
  vinter: november-januari
 • Längd: 45 min
 • Antal skådespelare: 3st
 • Antal föreställningar per dag: 1-3  (Dessa kan vara på flertalet ställen i samma kommun)
 • Optimal ålder: 6-11 år, åk 1-4 och barnfamiljer.
 • Rekommenderat publikantal: 50 – 60 personer

Vi har samma pris året om, oavsett högsäsong eller inte. En bra deal för dig som arrangör helt enkelt.

 • 1 föreställning per dag 12 000 kr
 • 2 föreställningar per dag 14 000 kr
 • 3 föreställningar per dag 16 000 kr

+ resersättning, logi samt enklare lunch eller fika
Vid bokning av 3 dagar eller fler gör vi ett rabatterat pris. Kontakta oss för mer information.

 

FÖLJ MED PÅ ETT ÄVENTYR, BLI EN DEL AV BERÄTTELSEN

... OCH LÅT DET VA ENKELT.

VALFRI Spelplats

Strålande sol eller snöblandat regn, centrum, skog eller bygdegård - vi kan spela var som helst när som helst.

inget strul

Ingen bär- rigg- eller transporthjälp. Inget strul med ljud, ljus eller kablar. Vi har med oss allt vi behöver och löser allt själva.

Flexibilitet

Livet händer, vi är flexibla och redo att anpassa oss efter era behov, om det så är samma dag.

Kommunikation

Vi garanterar god kommunikation genom hela processen. När du bokar oss kan du känna dig trygg.

Service

Vårt mål är att underlätta för dig som arrangör så du har tid för annat. Vi vet vad service innebär.

Relation

Vi vill att du som arrangör ska vara lika nöjd som dina besökare. Vi arbetar för att få en långvarig relation.

5/5
"Perfekt sommarnöje! Fartfyllt, spännande och mycket duktiga skådespelare som entusiasmerade och fick publiken interaktiv, vuxen som stor. Ser med spänning fram emot att få se er igen framöver. Mycket nöjda barn i olika åldrar och mycket nöjd mamma."
Besökare
5/5
"Så fantastiskt duktiga, inkluderande, engagerade! Den här teatergruppen ser och lyssnar jag gärna på igen! 🙌🏼 Tusen tack!!!"
besökare
5/5
"Vi är mer än nöjda. Det kunde inte bli en bättre uppstart. Så väldigt bra ni vävde ihop äventyret med biblioteket med och att det var en del i sommarboken. Jag kan inte komma på någonting som fungerade mindre bra eller som kunde förbättras!"
Arrangör

Bilderna är från föreställningen "Magiska piratskatten" som spelades sommaren 2022.

kontakta oss

vi skapar minnen

I 10 år har vi på Teater Carpa skapat minnen. Vi erbjuder spännande och humoristiska föreställningar i promenadform samt vårt kulturprojekt “Ett annorlunda sommarjobb”.

5/5
"Fantastisk piratföreställning av Teater Carpa. Spännande och rolig med uterörelse. Missa inte om ni får chansen att gå på en föreställning. "
Besökare
5/5
"Detta var bland det bästa vi sett. Så roligt föreställning för vuxna och barn. Så välarbetat story och grymma skådespelare. Min äldsta dotter tycker detta va de roligaste som hänt henne. Att man fick vara med och komma på idéer och bli involverad i teatern. Vi längtar tills vi ses igen. Vi sätter betyget 10 av 10"
besökare
5/5
"Fantastisk upplevelse 🙂 så bra föreställning/promenad. Mycket uppskattad av besökarna. Självklar bokning nästa sommar igen."
arrangör