född ur aska

född ur aska

Här möts fantasi med folksägen. En föreställning om att aldrig ge upp.

Häng med på ett spännande äventyr du sent kommer att glömma!

“Medan blommorna slår ut och vårens solsken strålar slukas 12-åriga Julias tillvaro plötsligt av mörker när en brand ödelägger hennes hem. I askan gräver hon fram en mystisk, uråldrig urna. Utan förvarning släpper hon omedvetet lös en ondska när hon lyfter på locket. En ondska som frodas av hopp och lämnar efter sig förtvivlan. Tillsammans med sina vänner måste nu Julia kämpa för att stoppa ondskan från att förtära allt och alla i dess väg. Om de lyckas kanske även vårens hopp och ljus kan komma tillbaka för henne och hennes familj efter brandens ödeläggelse.”

"Föreställningen var överraskande, spännande, rolig, kreativ, interaktiv och inspirerande. Jag blir så glad när jag ser teaterföreställningar som denna! Teater Carpa har verkligen hittat ett sätt att nå både vuxna och barn."
arrangör
anonym utvärdering

hur funkar det?

Med oss blir det enkelt. Med oss får du service och kvalité.

"Otrolig grupp människor och otrolig teater! Fångade barnen på deras nivå och lyckades få in flera tuffa ämnen utan att det kändes för uppenbart."
lärare
hudiksvall

varför ska du välja teater carpa?

Vi är superenkla och flexibla att jobba med. Vi vet vad service innebär och när vi anställer skådespelare är detta en lika viktig egenskap som att vara bra på att skådespela.

Med 5.0 på google och fina omdömen av våra arrangörer vet vi att vi levererar kvalité. Med oss får du föreställningar som ställer moraliska frågor på ett underhållande sätt.

Ingen annan gör det vi gör, med oss får du en unik upplevelse för både familjen och skolklassen.

Vi är på Sverigeturné hela året om. Vi kommer till dig så du slipper boka bussar och schemalägga i evigheter.

Vi behöver ingen scen, teknik eller bärhjälp. Ingen plats är för liten eller för stor, vi kan spela var som helst helt enkelt.

Vi vet att man kan vara ute när som helst under hela året, just därför erbjuder vi promenadteater utomhus året om. Om du inte hellre vill att vi är inomhus förståss.

”Jag rekommenderar verkligen att se föreställningarna som passar hela familjen! Teater Carpa lyckas verkligen fängsla sin publik och lockar till många skratt bland alla åldrar.”
besökare

frågor & svar

  • längd: 45 min
  • åldersgrupp: rekommenderad ålder är 6-11 år men alla är självklart välkomna!
  • maxantal publik: vi rekommenderar max 60 pers i publiken per föreställning.
  • planering av promenad + riggtid: min. 1h vi föredrar 2-3h innan föreställning.
  • rivtid: min. 20 min
  • medverkande: 3 skådespelare
  • spelplats: var som helst, ute som inne
  • spelort: vi spelar överallt i hela Sverige
  • ljud & ljus: vi har med oss allt som behövs
  • bärhjälp: aldrig

Vi kan spela både ute och inne.

Vi kommer till platsen ca 1- 3h innan för att välja hur vi ska gå och vart vi ska rigga upp våra scener. Vi behöver inte se platsen innan datumet ni bokat. Vi önskar gärna en miljö där det finns skrymslen och vrån. Hus, stugor, buskar och skog är alltid att föredra. Kan någon karaktär komma ut ur någon dörr? Finns det någon stor sten eller kulle? Välj ett område du tycker passar bra och ange en startpunkt för publiken, men planera inte upp ett specifikt promenadstråk – det fixar vi på plats!

1 föreställning per dag 14 000 kr

2 föreställningar per dag 16 000 kr

3 föreställningar per dag 18 000 kr

+ logi, traktamente och reseersätting med utgång från Stockholm.

Vi kan spela upp till tre föreställningar per dag, dessa kan spelas på olika platser inom kommunen. 

vår: 20/2 – 23/4 
sommar:
5/6 – 10/9
höst:
2/10 – 12/11
vinter: 
2/12 – 23/12

kostym, rekvisita, scenografi: Beatrice Jasz

manus: André Edholm

skådespelare: Mollie Nylund, Beatrice Jasz samt en skådespelare som ännu inte är tillsatt.

 

Vi gör alla våra föreställningar inom ramen av skapande skola. Läs mer under fliken “skapande skola” i menyn högst upp på sidan.

"Jättefin föreställning - både framförande och innehåll. Jag hade lika roligt som barnen, så åldersspannet kan utökas till 75. Vi säger välkomna tillbaka Teatercarpa!"
Arrangör
Hasselfors

Bjud dina besökare på ett äventyr och ett minne för livet.

… och låt det vara enkelt för dig som arrangör. Vi vet vad service innebär och vi leverar både flexibilitet och kvalitét.

all rights reserved