irrbloss

Låt publiken gå, springa och smyga. Möta olika karaktärer och leta efter ledtrådar.

ETT TEATERÄVENTYRUTOMHUS ELLER INOMHUSDU BESTÄMMER!FÖR HELA FAMILJENELLER SKOLKLASSEN

UNIK barnteater

Irrbloss är en spännande föreställning om förändring, acceptans och humor.

För att skydda familjen från otur rymmer Julia hemifrån men råkar istället väcka en förbannelse hon måste stoppa innan allt är försent. Följ med Julia på ett äventyr utomhus, en promenadteater du sent kommer att glömma!
"Det var superkallt men jag och min bästa kompis hade rymt hemifrån ändå. Vi hade slagit läger i skogen bakom mitt hus och skulle bo där för evigt. Det var när jag höll vakt som jag såg någonting i mörkret. Jag vet inte varför jag följde efter, jag var bara tvungen..."

Med 10 års erfarenhet i ryggsäcken vet vi att vår promenadteater är unik och skapar minnen. 

 • Vad är promenadteater? Promenadteater innebär att gatan är scenen och att publiken får följa med skådespelarna på en kortare vandring i ett valfritt område. En interaktiv föreställning som kan spelas var som helst, i hela Sverige. Perfekt form av teater för alla med äventyr i själen eller spring i benen.
 • Är era manus nyskrivna? Våra manus är alltid nyskrivna och grundar sig ur meningen ”Det finns alltid ett äventyr runt hörnet” tillsammans med tre ledord per föreställning. Irrbloss ledord är; förändring, acceptans och humor. Vi tar vårt manusskrivande på stort allvar och har alltid tydliga budskap som både vuxna och barn kan relatera till. 
 • Kan ni va både ute och inne? Vi kan spela var som helst, vi använder oss av din valda miljö och garanterar en unik föreställning.
 • På vilket sätt är detta en interaktiv föreställning? Våra skådespelare lyssnar och tar in idéer och tankar från publiken och väver sedan in detta i det redan skrivna manuset, med oss blir du en del av föreställningen. När teater blir verklighet.
 • Vad måste jag göra när ni kommer? Någon behöver visa spelplatsen men sen behövs ingen bär-rigg eller transporthjälp. Inget strul med ljud, ljus eller kablar. Vi har med oss allt vi behöver och löser allt själva på plats.

Låt skolklassen gå på promenadteater, vi kommer till er!

 • Skolan: Vi brukar bli bokade till flertalet skolor runt om i kommunen under samma dag.
 • Val av plats: Ibland väljer kommunen en offentlig plats, exempelvis en stadspark, dit alla klasser cyklar/åker buss för att gå på teatern. Ibland kommer vi ut till skolan och spelar i närområdet/skolgården.
 • Skolplanen: Vi skriver manus med skolplanen i åtanke och paketerar allt som ett spännande äventyr.
 • Utomhus och rör på oss: Alla barn passar inte sittandes tysta i en salong, här rör vi på oss och låter varje individ uppleva teater på sitt sätt. 
 • Tycka och tänka I våra föreställningar får publiken tycka och tänka. Vi skriver manus med tydliga budskap som både vuxna och barn kan relatera till. 

Under 10 år har vi spelat promenadteater i olika sammanhang. Här är exempel på några typer av event där vi ofta är en del av programmet:

 • SKOLA
  Vi brukar bli bokade till flertalet skolor runt om i kommunen under samma dag. Ibland väljer kommunen en offentlig plats, exempelvis en stadspark, dit alla klasser cyklar/åker buss för att gå på teatern. Ibland kommer vi till skolan och spelar i närområdet. Vi skriver manus med skolplanen i åtanke och paketerar allt som ett spännande äventyr.

 • FRITIDSBANKEN
  Alla barn och familjer har inte möjligheten att åka på semester, bjud dina invånare på teater i samarbete med fritidsbanken eller ett likande initiativ under skolloven.
 • SOMMARBOKEN
  Låt oss komma till er och kicka igång barnens fantasi! Vi har varit en del av sommarboken/biblioteken i Sverige under många år och vet hur vi lyfter barnens läsning och intresse av att skapa egna berättelser.

 • BYGDEGÅRD
  Väck liv i bygdegården med teater och lek samtidigt som ni säljer kaffe och fika, detta magiska koncept fungerar året om!

 • JULMARKNAD
  Varför inte låta barnen gå på äventyr och träffa jultomten under julmarknaden?  Sälj biljetter eller låt besökarna få detta evenemang helt gratis!

 • MARKNAD
  Godisstånd, häst och vagn, fiskedam och mattält – allt du saknar är ett riktigt äventyr för hela familjen. Sälj biljetter eller bjud besökarna på barnteater under sommarens vackraste dagar!

 • KLASSISK TEATER
  Sälj biljetter och låt dina besökare gå på en unik barnteater som ger minnen för livet!

Vi kan spela var som helst, ute som inne! Vi brukar säga att ju fler skrymslen och vrån desto bättre spelplats.

Vi använder oss inte av långa distanser, föräldrar med barnvagn, personer i rullstol och barn med korta ben ska tycka det är enkelt och roligt att ta sig mellan scenerna.

 • Turnéperiod:
  vår: februari – april
  sommar: maj – augusti
  höst: september – november 
  vinter: november-januari
 • Längd: 45 min
 • Antal skådespelare: 2st
 • Antal föreställningar per dag: 1-3  (Dessa kan vara på flertalet ställen i samma kommun)
 • Optimal ålder: 6-11 år, åk 1-4 och barnfamiljer.
 • Rekommenderat publikantal: 50 – 60 personer

Vi har samma pris året om, oavsett högsäsong eller inte. En bra deal för dig som arrangör helt enkelt.

 • 1 föreställning per dag 12 000 kr
 • 2 föreställningar per dag 14 000 kr
 • 3 föreställningar per dag 16 000 kr

+ resersättning, logi samt enklare lunch eller fika
Vid bokning av 3 dagar eller fler gör vi ett rabatterat pris. Kontakta oss för mer information.

 

FÖLJ MED PÅ ETT ÄVENTYR, BLI EN DEL AV BERÄTTELSEN

... OCH LÅT DET VA ENKELT.

VALFRI Spelplats

Strålande sol eller snöblandat regn, centrum, skog eller bygdegård - vi kan spela var som helst när som helst.

inget strul

Ingen bär- rigg- eller transporthjälp. Inget strul med ljud, ljus eller kablar. Vi har med oss allt vi behöver och löser allt själva.

Flexibilitet

Livet händer, vi är flexibla och redo att anpassa oss efter era behov, om det så är samma dag.

Kommunikation

Vi garanterar god kommunikation genom hela processen. När du bokar oss kan du känna dig trygg.

Service

Vårt mål är att underlätta för dig som arrangör så du har tid för annat. Vi vet vad service innebär.

Relation

Vi vill att du som arrangör ska vara lika nöjd som dina besökare. Vi arbetar för att få en långvarig relation.

5/5
"Fantastiskt duktiga och roliga skådespelare! Det var ett nytt och väldigt trevligt sätt att se och uppleva teater på som uppskattades av både barn och föräldrar. Stort tack!"
Besökare
5/5
"Väldigt duktiga och ett super trevligt gäng. Teater Carpa vet exakt hur man ska få barn att engagera sig och styr föreställningen med erfarenhet och utefter vad barnen gör och säger."
besökare
5/5
"Mycket bra teater med involverad publik Fantastiskt bra skådespelare Helhetskonceptet var perfekt!."
Arrangör

Bilderna är från föreställningen "Magiska piratskatten" som spelades sommaren 2022.

kontakta oss

vi skapar minnen

I 10 år har vi på Teater Carpa skapat minnen. Vi erbjuder spännande och humoristiska föreställningar i promenadform samt vårt kulturprojekt “Ett annorlunda sommarjobb”.

5/5
"Underbart förtrollande föreställning!! -jag vill gå igen!"
arrangör
5/5
"En suverän interaktiv föreställning med en ensemble som verkligen fångar upp barnen och skapar riktig spänning och familjetrivsel! Sen vid sidan av scenen världens trevligaste människor, mer än välkomna tillbaka när möjligheten finns!"
Arrangör
5/5
"Ni fångade verkligen publiken och gjorde en sprudlande rolig o kreativ föreställning! Toppen! Stort tack!"
besökare